Žu Ting u napadu protiv Albe (©CEV)
Žu Ting u napadu protiv Albe (©CEV)

Blažu se predstavila sjajna Žu Ting, Alba u finalu uspela samo set da uzme Skandićiju

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.04.23. | 19:52

Kineskinja zajedno sa Antropovom dovela italijanski klub veoma blizu pehara u CEV kupu

Veoma blizu trofeja u CEV kupu nalazi se ekipa Skandićija. Italijanski tim je večeras u Blažu u dvorani punoj rumunskih navijača pokazao zašto su ga odavno proglasili za najvećeg favorita u drugom po rangu evropskom takmičenju. Dozvolio je Albi da uzme samo jedan set u prvom meču finala i na krilima sjajne Žu Ting odleteo do važne pobede - 3:1 (25:12, 25:19, 21:25, 25:18).

Skandići ređa odlične partije i u Evropi i u prvenstvu Italije, gde drži visoku drugu poziciju - odmah iza Koneljana sa skorom 20-5. Svi ti trijumfi učinili su da samopouzdanje igračica značajno poraste, pa su veoma samouverena stigle u Rumuniju. Ne da ih nije uplašio sjajan ambijent koji je napravila domaća publika, nego kao da ih ta vruća atmosfera motivisala da budu još dominantnije.

Izabrane vesti

Kako je utakmica počela, delovalo je da će to biti potpuno čišćenje i da će se okršaj ekspresno brzo završiti. Prvi set je trajao samo 19 minuta, a Alba je u tom periodu osvojila samo 12 poena. Žu Ting je odmah pokazala publici u Blažu šta sve zna sa loptom. Igrala je odlično, napadala je kako je htela i za nju rivalke nisu imale pravi odgovor. U uvodnom činu je osvojila sedam poena, uz fantastičan učinak u napadu 7-6 (86 odsto). Imala je i jedan blok.

Više od 2000 domaćih navijača je pesmom uspelo da podigne domaće igračice. Pre svih Gerganu Dimitrovu, kojoj se apsolutno nije svidela katastrofa iz prvog perioda. Uspela je da pronađe način za nadigravanje sa Skandićijem i zahvaljujući njoj do sredine seta vođstvo je bilo na strani Albe. U jednom trenutku iznosilo je i četiri poena. Kada se činilo da Rumunke jurišaju ka izjednačenju, Žu Ting i Jekaterina Antropova su preuzele stvari u svoje ruke. Režirale su veliki preokret i duplirale vođstvo u setovima.

Alba je u trećem periodu uspela da preuzme inicijativu, odlično je igrala korektor Viktorija Rusu - osvojila je devet poena i zajedno sa Dimitrovom donela ovaj period domaćima. U četvrtom je usledila reakcija Skandićija, koji je brzo izgradio ogromnu prednost i rešio pitanje pobednika.

Najbolji akter meča bila je Kineskinja Žu Ting sa čak 30 poena (39-25, 64 odsto), pratila je Antropova sa 19. U ekipi trenera Stevana Ljubičića najefikasnija je bila Dimitrova sa 18 poena, Rusu je upisala 14, a Hord 11. Kad su u pitanju srpske igračice u rumunskom timu - Jovana Kocić je zabeležila osam, Bojana Milenković pet, a Slađana Mirković jedan poena. Jovana Ćirković nije ulazila u igru, a bivša igračica Crvene zvezde Dajana Bošković je osvojila jedan poen kad je trener poslao na teren u četvrtom setu.

Revanš je na programu 12. aprila u Italiji od 20.30. Skandići će osvojiti trofej ukoliko dođe do dva seta, a Albi je potrebna pobeda 3:0 ili 3:1, pa onda i osvajanje zlatnog seta.

CEV KUP ZA ODBOJKAŠICE (PRVI MEČ)

Sreda

Alba Blaž - Skandići 1:3 (12:25, 19:25, 25:21, 18:25)


tagovi

ŽOK Alba BlažŽOK SkandićiCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara